Karácsonyi ajándék ötletek papírból

karácsonyi ajándék ötletek papírból

Olcsó és gyönyörű dekorációkat, karácsonyi ajándékokat készíthetünk papírból. Bár a papír az az alapanyag, ami szinte minden háztartásban kéznél van, ezeknél az ajándékoknál érdemes átgondolnunk, hogy a nyomtatást profikra bízzuk, mert sokkal mutatósabbak lesznek. Ugyanakkor karácsonyi ötleteink között több olyat is találhatsz, amik akkor lesznek segítségedre, ha kezdesz kifutni az időből és egyre közeleg a karácsony este.

8 karácsonyi ajándék ötlet papírból

  • Személyre szabott poszterek bekeretezve

Összeírhatjuk például, hogy

– a családunkban milyen karácsonyi hagyományok vannak: milyen ételeket, italokat fogyasztunk, van-e híres sütemény, milyen zene szól, milyen programok követik egymást. Például megyünk-e templomba? Mivel telik az este?

mit szeret apu. Például horgászni, a hosszú hétvégéket, meginni egy sört a fiúkkal, palacsintát reggelizni, kávézni, a laza vasárnapokat, a gyors autókat.

miért szeretjük anyut. Mert mindig megtalálja a cipőnket, a legfinomabb sütit készíti, a legjobb ápoló, ha betegek vagyunk, mindig itt van nekünk, megnevettet.

Ezt különböző méretű és színű betűkkel írva kinyomtatjuk és bekeretezhetjük.

  • Romantikus kuponok

Csak a kreativitásunkon múlik, hogy miket ajánlunk fel beváltható kuponoknak. Gyertyafényes vacsorát, ágyban reggelizést, egy masszázst.

karácsonyi ajándék ötletek papírból angyalka
  • Készíthetünk karácsonyfadíszt is papírból, akár családi fényképeket ragasztva rá, így még személyesebbé tehetjük ajándékunkat. A legklasszikusabb ha papírból készült karikákat fűzünk össze egy lánccá. Csak színes, csíkokra vágott papírra és ragasztóra van szükségünk. Hópelyheket, angyalkákat is vághatunk sima, fehér papírból.
  • Karácsonyi üdvözlőlapokra is rátehetjük saját fényképeinket. Így egy egyedi, ötletes és hasznos ajándékunk lesz.
  • Karácsonyi ajándékkísérő kártyákat is készíthetünk vagy nyomtathatunk papírból. Amelyikhez inkább kedvet érzünk.

Ennek egy speciális változata, ha ajándékutalványt szeretnénk becsomagolni. Ehhez az én nagy kedvencem, ha 4 darab kört kivágunk, majd félbehajtunk és összeragasztunk a képen látható módon. Mindig a felül lévő körívet ragasztózzuk be.

karácsonyi ajándék ötletek papírból ajándékkártya csomagolása
  • A saját fényképes naptár is nagyon örömet okoz gyakorlatilag bármelyik korosztálynak. Jó érzés a szeretteinkről készült fényképeket látni ilyen formában is a falon.
  • A könyvszobrok igazi különlegességek. Általában nem vágják, csak megfelelően hajtogatják a könyv lapjait. Nem annyira bonyolult ez a technika, viszont annál időigényesebb. A végeredmény viszont nagyon mutatós.
  • A befőttesüvegek papírokkal való, karácsonyi hangulatú kidekorálása szintén jó ötlet lehet. A variációk száma szinte végtelen. Hóember, mikulás, rénszarvas. De tehetünk az üvegbe süteményt és mellékelhetjük hozzá egy szép papíron a receptet.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük