Karácsonyi ajándék ötletek fából

karácsonyi ajándék ötletek fából nyitókép

Karácsonyi ajándék ötletek fából? Több ismerősöm is nagyon szeret fából kézműveskedni, a vásárlóik pedig azért szeretik, mert így szép, tartós, elegáns és mutatós ajándékot adhatnak.

6+2 tippünk van! Összeállításunkban olyan karácsonyi ajándék ötletet is találsz, amit könnyen el tudsz készíteni. De gondoltunk a haladó barkácsolókra is.

Az interneten nézelődve az a benyomásom támadt, hogy a fából készíthető tárgyak száma egyre csak nő. A legmeglepőbb tárgyakból is készül már fa változat, mint például csokornyakkendő vagy számítógéphez egér és billentyűzet.

Ezért ha fából készült ajándéktárgyban gondolkozol karácsonyra, csak eddig az tartott vissza, hogy biztos nincs is ilyen, akkor tegyél egy próbát és keress rá!

6 karácsonyi ajándék ötletek fából

  • Poháralátét

Egyszerűbbeket és ötletesebbeket is készíthetünk, díszíthetünk. Az ezzel kapcsolatos tudnivalók ebben a cikkben már írtunk. Az egyik kedvencem, amik puzzle formájúak és össze is illeszthetőek.

  • Ékszertartó dobozka
  • Gyertyatartó
  • Vágódeszka

Egy tipp: Ha a vágódeszka nincs megfelelően kezelve, nem lesz tartós darab, hamar megvetemedik, ezért vehetünk hozzá ápoló, kezelő olajat is.

  • Fali dekoráció
karácsonyi ajándék ötletek fából fali dísz

A karácsony közeledtével készíthető fali dekorációk száma szinte végtelen. Ha táblafestékkel vonunk be egy ovális fa szeletet, akkor vissza is számolhatunk rajta karácsonyig. Számtalan technikával dekorálhatjuk (pl. transzfer- vagy szalvétatechnika).

  • Fa gyerekjáték

Környezettudatos szülők és a gyerekek is nagyon fognak neki örülni.

Karácsonyi ajándék ötletek fából: haladó barkácsolóknak

Hópihe vagy fenyőfa alakú polcot is készíthetünk, amihez segítséget itt és itt találunk.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük