Karácsonyi ajándék készítése gyerekekkel

karácsonyi ajándék készítése gyerekekkel

Karácsonyi ajándékot készíteni a gyerekekkel az egyik legkellemesebb foglalatosság. Remek segítői a gyerekek a saját készítésű ajándékoknak.

Karácsonyi ajándék készítése gyerekekkel: 7 ötlet

  • Kéz- vagy láblenyomatok használata

A kéz- vagy láblenyomatok felhasználási lehetősége szinte végtelen.

Használhatjuk karácsonyfadíszek, kötény dekorálásához, képkeretekre és kulcstartónak az ujjlenyomatok is elegendőek.

  • Levegőn száradó gyurma

Ha gyerekekkel készítünk karácsonyi ajándékot, az egyik kedvenc alapanyagunk garantáltan a levegőn száradó gyurma lesz.

Készíthetünk belőle:

  1. egyszerű ceruzatartót vagy
  2. ékszertartó tálat, ami akár gyerek kéz alakú is lehet. Egyszerűen csak vágjuk körbe a kéz lenyomatot és borítsuk rá egy teniszlabdára. Arra ügyeljünk, hogy a labda ne gurulhasson el. A pontos elkészítéshez segítséget itt találunk.
  • Édességek

Az apró kezek bármilyen sütemény elkészítésénél jól jönnek a konyhában. De befőttesüvegből könnyen dekorálhatunk rénszarvast is. Csak néhány öntapadós szem, barna karton, piros filctoll és barna színű cukorkák, drazsék kellenek.

  • Hűtőmágnes
karácsonyi ajándék készítése gyerekekkel hűtőmágnes

A hűtőmágnes mindig jó ajándék. Már a komor, téli reggelekbe is csempészhetünk velük egy kis mosolyt. Készíthetjük só-liszt gyurmából vagy zsugorkából, díszíthetjük gyerekrajzzal. Vagy szülői segítséggel üveglencsés – ami szinte minden hobbiboltban kapható – hűtőmágnest is készíthetünk vicces vagy a gyerekekről készült fényképpel.

  • Bögre vagy párna

Bármilyen bögrét vagy párnát kidekorálhatnak a gyerekek. Csak válasszunk a bögréhez porcelántollat, a párnához pedig textilfestéket.

  • Egyedi, gyerekrajzos gyertya

A gyerekrajzokat meglepő módon egészen egyszerűen rátehetjük gyertyára, így máris egy különleges és egyedi darabunk lesz. Fehér tömbgyertyát használjunk. A rajznak papírzsebkendőre kell készülnie filctollal. Előtte nyugodtan celluxozzuk oda a zsebkendőt egy rajzlapra, így nem fog átütni és egyszerűbb is vele dolgozni. Összességében úgyis csak a legfelső, rajzos rétegére lesz szükségünk. Rendezzük el a gyertyán a rajzot, majd fogjuk oda feszesen egy zsírpapírral és kezdődhet a hajszárítózás. Amikor már csak a rajz látszik, a papírzsebkendő fehérsége eltűnt, készen is vagyunk. További segítséget itt találunk.

További házi készítésű karácsonyi ajándék ötleteket itt találsz.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük