Karácsonyi ajándék készítés

karácsonyi ajándék készítés

A karácsonyi ajándék készítés az év ezen szakaszának egyik legizgalmasabb része. A saját készítésű ajándékokból érződik a szeretet és a másikra való odafigyelés. Bár több cikkünkben foglalkoztunk már a DIY, kreatív és házilag készíthető ajándékokkal, boldogan jelentjük, hogy még mindig nem fogytunk ki az ötletekből. Ezért további 7 tippünk van, ha te magad készítenéd el a karácsonyi ajándékokat.

Karácsonyi ajándék készítés – 7 további tipp

karácsonyi ajándék készítés bögre
  • Krétával írható bögre vagy virágcserép

Bármilyen személyes üzenetet írhatunk rá, amivel felvidítjuk a másikat. Hobbiboltokban biztosan találunk táblafestéket, ami porcelánra való. Ha szükséges, kérjünk megtalálásához segítséget. Egy doboz krétáról se feledkezzünk meg.

  • Házi sütésű kenyér

Természetesen bármi mást is süthetünk, amihez tippeket a bevezetőben említett cikkekben is találsz.

  • Mágnes – anyukák előnyben!

A bébiételes üvegek kupakjából könnyen készíthetünk mágnest például családi képekkel. Szalvétaragasztóra (decoupage) és mágnesre lesz hozzá szükségünk, valamint hobbiragasztóra, amivel a mágnest rögzíteni tudjuk.

karácsonyi ajándék készítés tablettartó
  • Tablettartó a konyhába

Napjainkban egyre többen nem szakácskönyvből főznek, hanem az interneten talált receptek alapján. Viszik is magukkal a tabletet a konyhába.

Ők azok, aki nagyon fognak örülni egy ilyen karácsonyi ajándéknak. Egy vágódeszkát kell csak kicsit átalakítanunk. Igazából 2 dologra van szükség. Egy háromszög alakú támasztékra, amit a deszka hátuljához ragasztunk és amivel bizonyos szögben meg tudjuk azt dönteni, hogy kényelmes legyen olvasni és egy vájatra, amibe belepasszol a tablet. Akár a Scrabble szókirakó játék betűtartóját is felhasználhatjuk erre a célra, ha nem sajnáljuk.

Az ötlet a Pinterestről való: nézd meg itt.

  • Napló – általad díszítve

Van egy csoda dolog, amit egyre többen tanulnak meg. Úgy hívják, hogy kalligráfia. A díszes írás művészete. Ezzel még a legegyszerűbb naplót is egyedivé varázsolhatjuk, ezért jó szívvel ajánljuk megtanulásra.

  • Kanálból készült gyűrű

Ez egy nagyon izgalmas dolog. Annál szebb gyűrűt készíthetünk, minél díszesebb a kanál vége. Haladóknak ajánlom. Forrás és részletek itt.

  • Befőttesüvegből hógömb

Egyszerűbb, mint gondolnánk. Befőttesüvegre, egy központi díszre (lehet például rénszarvas, fenyőfa, télapó), csillámra és ragasztópisztolyra lesz szükségünk. A fő díszt ragasszuk az üveg kupakjához belülre. Ezután már csak a csillámról, műhóról kell gondoskodnunk.

Profik még desztillált vízzel is feltölthetik az üveget, ez esetben viszont megfelelő ragasztóra és a fő díszünk esetleges rozsdavédő kezelésére is szükség van.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük