Diétás karácsonyi ajándék

diétás karácsonyi ajándék nyitókép

Gyakori kérdés, hogy mi legyen a karácsonyi ajándék egy diétázónak. Létezik egyáltalán diétás karácsonyi ajándék? Persze! És olyan jó, hogy így figyelnek a diétázóra szerettei, hogy ez a kérdés felmerül. Csokorba gyűjtöttük a legjobb ajándék ötleteinket, amiknek bármelyik diétázó örülne.

21+1 diétás karácsonyi ajándék

  • Konyhai eszközök és kiegészítők
diétás karácsonyi ajándék serpenyő

A diéták többségéhez bizony előre kell tervezni és sokszor főzni, ezért a konyhai eszközök és kiegészítők nagy segítséget jelenthetnek a megajándékozottnak.

Egy vicces bögre, egy kötény, sütőkesztyű, egy humoros konyharuha és egy konyhai mérleg is mind nagyon praktikus ajándék lehet karácsonyra.

A lényeg, hogy pénztárcánkhoz mérten válasszunk. Választhatunk egy zöldség spirálozót, vágódeszkát cserélhető lapokkal, kézi habverőt, kést, botmixert, keverőtálakat, fűszervágó ollót is.

Egy jó minőségű süteményformával nem tudunk mellényúlni – itt gondoljuk át a megajándékozott szokásait. Ha egyedül követi egy speciális diétát, akkor az egészen pici daraboknak is nagyon fog örülni. Ha többen tartják az adott étrendet a családból, akkor pedig válasszunk nyugodtan nagyobb formákat. A szilikonformák is nagy szolgálatot tesznek.

Választhatunk komolyabb konyhai gépeket is, mint például egy kávégép, multifunkcionális aprító/szeletelő, turmixgép. Vagy akár egy elektromos vagy kerti grillezőt is. Igazi különlegesség a sous vide gép, amivel vákuum alatt készülhet a hús vagy az air fryer, olaj nélküli sütő.

  • Ajándékkosár

Kérhetünk bioboltban is segítséget egy-egy adott diéta alapanyagaiból összeállított ajándékkosárhoz. Talán még jobb ötlet, ha friss, minőségi alapanyagokat rendelünk házhoz, akár előfizetéses rendszerben.

  • Szakácskönyvek vagy egy üres könyv, amit megtölthet finomabbnál finomabb receptekkel

+1 TIPP: Ha a diétát valamilyen frissen kiderült ételérzékenység vagy -intolerancia miatt kell a megajándékozottnak tartania, akkor jó ötlet lehet egy dietetikushoz szóló konzultációt ajándékozni, hogy profi módon legyen az új étrend összeállítva és semmiből ne szenvedjen hiányt a szervezet.

Forrás:

ruled.me

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük